Korenčkova pita
Za testo:
*140 – 150 g korenčka
*1 JŽ sladila (eritritol)
*1/2 kavne skodelice vode
*4 jajca
*2 JŽ lanene moke (ali zmletih lanenih semen)
*2 JŽ mletih mandljev
*1 JŽ psilum moke
*1/3 čajne žličke bio limonine lupinice
*1/2 zavojčka pecilnega praška
*2 JŽ olivnega olja
Za nadev:
*400 ml kokosovega mleka
*2 pesti borovnic
*1 JŽ kakava
*2 čajni žlički konjac (glukomanan) moke
*200 ml sladke smetane
*2 žlički kakava
OPIS POSTOPKA: Naribaš korenček, mu primešaš sladilo in vodo, ter ga spasiraš v gladko zmes (npr. v mešalniku za smoothie). Ločiš rumenjake in beljake. Beljake stepeš v sneg. Rumenjakom dodaš žlico sladila in stepeš v gladko zmes. Dodaš moke ter ostale sestavine in zmešaš. Dodaš še korenček in premešaš, ter vmešaš še beljake. Nadevaš modelčke in pečeš 20-25 min na 180°C.
Za nadev: Kokosovo mleko razdeliš na polovico, in obe polovici segreješ na zmernem ognju oz. srednjem programu, ampak ne do vretja. V eno vmešaš kakav in v drugo borovnice. V segreto mešanico dodaš v vsako posodico žličko konjac moke in res dobro premešaš (lahko s penilcem za kavo, da razbiješ grudice oz. jim preprečiš nastajanje). Nato še topli masi vliješ na testo in pustih, da se ohladi in strdi.
Okrasitev: Smetano stepeš in razdeliš na polovico. V eno od polovic vmešaš kakav (za bolj sladek okus lahko dodaš poljubno sladilo). S čokoladno smetano okrasiš čokoladne pite in z belo smetano sadne.
Komentarji (0)