Keksi na testomat
SESTAVINE:
* 1 kg pšenične bele mehke moke
* 300 g eritritola
* 1 pecilni prašek
* 2 vanilin sladkorja
* 4 jajca
* 500 g kokosovega masla
* nastrgana limonina lupina
* 4 žlice kakava criollo v prahu
OPIS POSTOPKA: Moko s pecilni praškom presejemo. Dodamo eritritol in na koščke narezano maslo, vanilin sladkor, jajca in nastrgano limonino lupino. Zamesimo v gladko testo. Od testa vzamemo eno večjo kepo in ji primešamo presejan kakav v prahu. Iz svetlega testa oblikujemo rolo v dolžini stiskalnice, jo sploščimo in nato iz temnega testa naredimo še ozko rolo, ki jo damo na svetlo testo. Vse skupaj zvijemo v rolo tako, da je temno testo na sredini. Napolnimo testomat in oblikujemo kekse z modelčki direktno na nenamazan pekač. Kekse pečemo v predhodno ogreti pečici (konvekcijska pečica na 165°C), da so lepo rumeno zapečeni.
ČAS PRIPRAVE: cca. 60 min
RECEPT PRIPRAVIL: Duška
Komentarji (0)