Domač LCHF kruh iz mandljeve moke
Odličen in nasiten kruh brez glutena, ki ga lahko hraniš v hladilniku do 5 dni.
Preizkusi enostaven recept, ki je primeren tudi za LCHF prehrano. Zakaj? Tisti, ki so na LCHF dieti se namreč izogibajo ogljikovim hidratom in zato lahko uživajo le kruh, ki ne vsebuje običajne moke.
SESTAVINE:
Za odmero sestavin potrebujemo 2 dcl kozarec.
* 1 kozarec mandljeve moke (ali zelo dobro mletih mandljev)
* 1/2 kozarca mletih sezamovih semen
* 1/2 kozarca mletih lanenih semen
* 1 žlička himalajske soli
* 2 žlici psiliuma oz indijskega trpotca (lahko je fino ali grobo mleti)
* 1 vrečka vinskega kamna (ali pecilnega praška) cca 7g
* 3 jajca
* 3 žlice stopljenega masla ali kokosovega olja
* 0,5 dcl vode
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo mandljevo moko, mleta sezamova, lanena semena, sol, vinski kamen in psilium. Nato dodamo jajca in stopljeno maslo. Dobro premešamo in na koncu dodamo še vodo. V pekač za kruh (podolgovat) damo peko papir in nato z žlico prestavimo rahlo pacasto testo v pekač. Pečemo na 180 stopinj 25 minut.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut + 25 minut peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Nina Praprotnik
Pozdravljeni.Zanimajo me LCHF in brezglutenski recepti.
Lp,
Nina