Dietni čokoladni brownie
SESTAVINE:
* 5 jajc
* 2 žlici pirine moke
* 2 žlici mandljeve moke
* 4 žlice kakava (happy cacao mix)
* 15 g pecilnega praška
* 100 g eritritola
* 200 ml mandljevega mleka (ali mleka brez laktoze)
* Čokoladni puding
* 250 ml mleka brez laktoze
* 2 žlici happy cacao mix po želji + 150 ml mleka
OPIS POSTOPKA: Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg. V drugi posodi zmiksamo 5 rumenjakov, pirino in mandljevo moko, pecilni prašek, kakav, eritritol in 200 ml mandljevega mleka ( ali katerega koli drugega mleka). Z lopatko postopoma vmešamo sneg iz beljakov. Maso vlijemo v pekač, ki je obložen s peki papirjem. Pečemo približno 40 min na 180 stopinj celzija. Testo pustimo na toplem v pečici še za nadaljnje pol ure. Nato ga vzamemo iz pečice in odstranimo - odrežemo vrhnji del biskvita. Medtem skuhamo nesladkan čokoladni puding. Za sladilo lahko uporabimo eritritol (količina po želji). Namig: Ko odrežemo vrhnji del biskvita ga lahko napojimo s kakavom ( 2 žlici happy cacao mix zmešamo z 1,5 dcl mandljevega mleka). Ko je biskvit ohlajen in puding skuhan, le tega prelijemo čez biskvit in postavimo hladilnik vse dokler se puding ne strdi.
ČAS PRIPRAVE: 1h 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)