Čokoladni souffle brez moke
SESTAVINE:
* 4 jajca
* sladilo, npr. eritritol v prahu (po okusu)
* 2 jedilni žlici mandljeve razmaščene moke
* 160 g 70% čokolade
* 100 g masla
* noževa konica vanilijeve paste
* ščep soli
* mešanica za kakavov napitek v prahu ali eritritol v prahu (za posip)
* nekaj masla in kakavovega napitka v prahu za premaz modelov
OPIS POSTOPKA: Čokolado skupaj z maslom stopimo nad vodno kopeljo. Ko se čokolada stopi, vse dobro premešamo, posodo vzamemo stran od vodne kopeli in pustimo, da se čokolada nekoliko ohladi.
Jajca in eritritol v prahu penasto zmešamo z električnim mešalcem. Z metlico vmešamo mandljevo moko. Na koncu dodamo še ohlajeno čokolado z maslom in vanilijevo pasto ter ščep soli. Modelčke za souffle dobro premažemo z maslom, damo v hladilnik in nato posujemo s kakavom. Čokoladno maso za souffle zlijemo v modelčke (ne čisto do vrha). Pečemo v pečici na 180°C, cca. 10-15 minut.
Bolje je prej preveriti, če je že pečeno, kot da pustimo predolgo in nastane "muffin". Pravi souffle mora imeti toplo in tekočo čokoladno sredico. Še topel souffle lahko postrežemo v posodicah, lahko ga skušamo zvrniti iz posodic na krožnik. Zraven prija malinova omaka, vanilijev sladoled, meta, mangov vinaigrette... Souffle lahko posujemo s sladilom v prahu ali s kakavovim napitkom v prahu.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)