Čokoladni razpokančki
SESTAVINE:
* 210 gramov ržene moke
* 55 gramov kokosovega olja
* Ščepec soli
* ½ vrečke pecilnega praška
* 2 banani
* 130 gramov temne čokolade + 100 gramov čokolade za kuhanje
* 50 gramov eritritola
* kokos
OPIS POSTOPKA: Na pari stopimo skupaj čokolado in olje. Ko je masa lepa tekoča jo pustimo, da se malo ohladi. Ta čas zmečkamo banano ter vanjo vmiksamo eritritol in sol. Dodamo čokolado in čisto na koncu moko s pecilnim praškom. Maso pustimo stati v hladilniku vsaj 4 ure. Pekač obložimo s peki papirjem, oblikujemo kroglice in jih povaljamo v moki. Pečemo na 180 stopinj za 10 minut. Postrežemo ohlajene.
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar
Komentarji (0)