Čokoladni muffini z jagodno kremo
SESTAVINE:
Testo:
* 200g bele pirine moke
* 25g kakava
* 12g pecilnega praška
* 100g eritritola
* ščepec soli
* 100g masla
* 2 jajci
* 150 ml mleka
* 100g temne čokolade brez sladkorja
Krema:
* 300g zmrznjenih jagod
* 1 žlica gustina
* 1 žlica eritritola
* 1 instant smetana (šlag pena)
OPIS POSTOPKA:
Muffini:
1) V eni posodi zmešamo suhe sestavine (razen čokolade), v drugi mokre.
2) V mokre sestavine vmešamo suhe da dobimo gladko testo
3) Z žličko nadevamo mini posodice za muffine.
5) Pečemo 20-25 minut na 180 stopinj.
Krema:
1) Jagode odmrznemo – sok, ki nastane pri odmrzovanju shranimo in zmeljemo do gladke mase v električnem mešalniku.
*soka potrebujemo 200ml (če nam zmanjka dodamo vodo)
2) V posodici zmešamo 6 žlic soka od 200ml, gustin in sladilo do gladke mase.
3) Preostanek soka zavremo, odstavimo, vmešamo mešanico z gustinom, premešamo, nato dodamo jagode.
4) Med stalnim mešanjem kuhamo še 10 minut (more vmes ponovno zavreti)
5) Popolnoma ohladimo, nato vmešamo instant smetano, ki smo jo pripravili po navodilih.*
*namesto smetane lahko vmešate tudi grški jogurt ali kateri drugi mlečni izdelek vendar pa bo krema nekoliko »težja«
RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Štanta
Komentarji (0)