Browniji z vanilijevim sladoledom
Browniji ne vsebujejo glutena.
SESTAVINE:
* 5 jajc
* 300 g temne čokolade
* 125 g masla
* 150 g sladkorja (kokosov sladkor, eritritol)
Za dekoracijo:
* vanilijev sladoled
* čokoladni ostružki ali naribana temna čokolada.
OPIS POSTOPKA: Ločimo rumenjake od beljakov in jih stepemo s polovico sladkorja. Ostalo polovico pa postopoma dodajamo med stepanjem beljakov. Nad soparo stopimo čokolado z maslom. Ko je stopljena jo počasi med nenehnim stepanjem vlivamo v zmes rumenjakov in sladkorja. Na koncu pa zelo nežno v to mešanico vmešamo še sneg beljakov. Pečemo 30 min na 180 stopinj. Ko so browniji pečeni in ohlajeni jih lahko okrasimo in postrežemo s vanilijevim sladoledom in potresemo s čokoladnimi ostružki ali naribano temno čokolado.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc
Komentarji (0)