To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Breskova torta (brez glutena)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Breskova torta (brez glutena)

SESTAVINE:
Sestavine za biskvit: 
* 3 jajca 
* 3 žlice brezglutenske moke 
* 3 žlice kokosovega sladkorja ali eritritola 
* 3 žlice vode 
* 1 žlica olja(kokosovega) 
* 1/2 pecilnega praška 
* 1 kozarec breskovega soka ali vode iz kompota
Sestavine za breskov mousse: 
* 1/2 žlice želatine/agar agar 
* 2 žlici vode 
* 185 g breskev 
* 25 g kokosovega sladkorja 
* 120 ml sladke smetane
Sestavine za breskov žele: 
* 1 žlica želatine/agar agar 
* 4 žlice vode 
* 370 g breskev 
* 15 g kokosovega sladkorja 
* 2 žlici limoninega soka 

OPIS POSTOPKA: Za biskvit najprej stepemo beljake s sladkorjem. V drugi skledi zmiksamo rumenjake z vodo in oljem. Miksamo tako dolgo dokler ne dobimo gladke in sijoče zmesi. Nato med mešanjem počasi dodajamo moko s pecilnim praškom ter vse skupaj dobro premešamo. Na koncu pa v to mešanico nežno vmešajmo še beljakov sneg. Pečemo 30 do 40 min na 180 stopinj. Ko je biskvit pečen ga postavimo v kovinski obroč oz. model za torte in ga namočimo s sokom. Najprej namočimo želatino v vodi in počakamo 5 min, da nabrekne. Kot alternativo želatini lahko uporabite agar agar, ki ga pripravite po navodilih na embalaži. V drugi posodi zmiksamo breskve, da dobimo pire. Dodamo jim sladkor in jih kuhamo na zmernem ognju dokler ne zavrejo. Nato odstavimo z ognja in dodamo želatino z vodo ter dobro premešamo, da se vsa želatina dobro stopi. Počakamo, da se pire ohladi. Vmes zmiksamo sladko smetana in jo dodamo ohlajenemu pireju. Mousse vlijemo na biskvit in ga postavimo za 2 do 3 ure na hladno. Žele pripravimo na podoben način kot mousse. Najprej namočimo želatino v vodi in počakamo 5 min. Zmiksamo breskve v pire in jim dodamo sladkor ter limonin sok. Kuhamo na zmernem ognju, dokler ne zavre. Nato odstavimo z ognja in vmešamo želatino, ki se mora popolnoma raztopiti. Z želejem prelijemo torto in jo postavimo na hladno za 2 uri. Ko je torta dobro strjena umaknemo obroč oz. model, ki smo ga namestili na začetku. In nato okrasimo torto s svežimi breskvami. 

ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti