Biskvitni cheese cake
SESTAVINE:
Biskvit:
* 100g moke (pšenična ali pirina mehka, lahko mešamo)
* 100g eritritola
* 3 jajca
* vanilin
* ščep soli
* pecilni prašek
* 0,5dl kokosovega olja
Nadev:
* 250g skute
* 50g kisle smetane
* limonina lupinica
* žlica agavinega sirupa
* po želji dodamo še sadje
OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo maso za testo. V eni posodi zmešamo mešamo suhe sestavine, v drugi posodi razžvrkljamo jajca. Potem v jajca postopoma dodajamo suhe sestavine in mešamo. Pripravljeno maso vlijemo v pekač in pečemo v ogreti pečici cca. 10 minut na 180st C.
V tem koraku pripravimo maso s skuto. Skuto zmešamo s kislo smetano, dodamo še žlico agavinega sirupa in limonino lupinico. Zopet premešamo, da dobimo homogeno maso.
Skutno filo tako prelijemo čez biskvitno dno in postavimo nazaj v ogreto pečico še za cca. 10 do 15 minut.
Tortico lahko dodatno prelijemo s sadno glazuro.
ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
Komentarji (0)