Bananini muffini z arašidovim maslom
SESTAVINE:
* 150g tapiokine moke
* 3 banane
* 2 večji jajci
* 2 žlički pecilnega praška
* 1 čž sode bikarbone
* ščepec himalajske soli
* 50ml kokosovega olja
* 1 lonček navadnega jogurta
* 50g naravnega sladila (jaz sem uporabila eritritol/sukrin)
* 2 jž arašidovega masla
Krema:
* 200g indijskih oreščkov
* 4 jž arašidovega masla
* 1 čž vanilijeve arome
* 2 jž kokosovega olja
* 20ml agavinega sirupa (lahko bi uporabila tudi eritritol/sukrin)
Maso damo v modelčke za muffine in jih pečemo okoli 20 min na 180 stopinj C.
Medtem naredimo kremo, oreščke predčasno namočimo v topli vodi za približno 2 uri. Vse sestavine damo v blender, da nastane lepa homogena krema. Če je pregosta, dodamo malo vode, če je preredka, dodamo več indijskih oreščkov. (kremo je najbolje narediti po občutku). Če vam npr. ni dovolj sladka, dodamo še sladila ipd.
Ko so muffini pečeni, jih »okrasimo« s kremo.
Muffini so najboljši, ko so topli!
Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 45 min
Komentarji (0)