Zrezki v omaki
Enostavni goveji zrezki v omaki oz. lastnem soku so res dobri in se kar stopijo v ustih. Priprava je enostavno in ti bo vzela samo 5 minut časa. Kuhajo pa se potem vsaj 2 uri.
SESTAVINE ZA 2 OSEBI:
*2 velika goveja zrezka
*1 večja čebula
*2 žlici gorčice
*2 žlici paradižnikove mezge
*2 žlici olivnega olja
*sol
OPIS POSTOPKA: Zrezka položimo na rezalno desko in ju pokrijemo s peki papirjem in potolčeno po obeh straneh. Narežemo čebulo na drobne koščke. V ponev damo 2 žlici olivnega olja, polovico narezane čebulo, nato položimo čez oba zrezka, ki jih posolimo in vsakega premažemo z eno žlico gorčice in eno žlico paradižnikove mezge. Čez posujemo še drugo polovico narezane čebule. Pokrijemo in kuhamo vsaj 2 uri na nizki temperaturi (jaz sem imela na stopnji 3 od 9), vmes sem samo 2x premešala.
Sestavine spustijo toliko vode, da nastane naravna omaka in ne potrebujem dodajati vode. No razen, če želimo več omake.
ČAS PRIPRAVE: 5 minut + 2 uri kuhanje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Benjamin Jelen
Glede tolčenja zrezkov: boljše je zrezke zložiti v vrečko in jih v njej potolčemo...Recept pa bo danes za kosilo