Žlinkrofi na gobovem raguju s timijanom
SESTAVINE:
Žlinkrofi:
* 250 g bele ostre moke
* 1 celo jajce in 8 rumenjakov
* 50 g masla
* žlica olja
* himalajska sol
Nadev:
* 50 g drobno narezanega pora
* 100 g smetanovega sirčka
* 150 g rikote
* 50 g naribanega zbrinca
* 1 jajce po potrebi
* nasesekljan peteršilj
* pesto sušenih paradižnikov
* pinjole
* nariban muščkatni orešček
* himalajska sol
* poper
* nasekljan timijan
* 1 jajce za premaz
OPIS POSTOPKA:
Žlinkrofi: vse sestavine ugnetemo v gladko testo in zavijemo v prozorno folijo. Pripravljeno testo pustimo počivati pol ure.
Nadev: na olju hitro prepražimo por in nato ohladimo. Rikoto, smetanov sirček, zbrinc, pesto sušenih paradižnikov, jajce in vse začimbe in zelišča premešamo. Dodamo ohlajen por in še enkrat premešano. Po potrebi še začinimo.
Priprava žlinkrofov: testo razvaljamo na tanko. Z okrogljim obodem izrežemo kroge. Na vsakega položimo žličko nadeva. Zunanji rob kroga premažemo z razstepenim jajcem. Oblikujemo žepek s tremi robovi. Žlinkrofe damo za krajši čas v zmrzovalnik, da se med kuhanjem ne bodo razkuhali. Nato jih skuhamo v slanem kropu, da splavajo na površino. Kuhane odcedimo in zabelimo z maslom.
ČAS PRIPRAVE: 2 uri 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Dvor Jezeršek
Komentarji (0)