Žemljice z ovsenimi kosmiči in kurkumo
* 300 g ovsenih kosmičev
* 700 g bele pirine moke
* 1 kocka kvasa
* 20 g soli
* 1 dcl olivnega olja
* voda po potrebi
* 2 žlički kurkume
OPIS POSTOPKA: Kosmiče poparimo z 5 dl vrele vode. Večkrat premešamo, da se kosmiči ohladijo. Pripravimo kvas: v 2dl vode nadrobimo kvas (ni ga potrebno vzhajati). K ohlajenim kosmičem takoj dodamo: moko, sol - premešamo, nato dodamo: kvas, olje, vodo in premešamo s kuhalnico, da se vse sestavine sprimejo. Na koncu dodamo kurkumo. Testo je mehko in lepljivo. Testo naj vzhaja do dvojne količine.
Ko je testo vzhajano, ga pregnetemo in oblikujemo v želene kupčke. Kupčki naj počivajo 30 minut, nato z kuhalnico v sredino vsakega kupčka naredimo jamico, da dobimo lepe žemljice. Potem naj počivajo še 30 minut, nato jih namažemo z mlačnim mlekom in jih damo pečt. Pečejo naj se približno 35 minut pri 200°C.
ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Sara Prajndl
Komentarji (0)