Zelje
Enostavna topla priloga, največkrat raznim mesninam ali ajdovim žgancem.
SESTAVINE:
* 1kg kislega zelja
* 1 čebula
* olivno olje
* sol
* poper
* rdeča paprika
OPIS POSTOPKA:
1. Kislo zelje stresemo v lonec in zalijemo z vodo. Zelje zavremo in kuhamo na zmernem ognju 2 minuti.
2. Zelje odstavimo, odlijemo vodo. Nekaj kuhane vode prihranimo za korak številka 5.
3. Medtem v drugi posodi segrejemo olje in popražimo čebulo. Prepraženi čebuli dodamo zelje, premešamo.
4. Zelje po okusu začinimo s soljo, poprom in rdečo papriko.
5. Zalijemo z nekaj kuhane vode, kuhamo približno 20 minut. Po potrebi zelje dodatno zalijemo s kuhano vodo, da se ne smodi.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)