Zelenjavni ričet
Pripravila sem ti odličen ričet recept.
SESTAVINE:
* 250g ječmenove kaše / ješprenja
* 1 čebula
* 2 papriki
* 2 paradižnika
* 1 por
* 1/4 gomoljne zelene
* 2 krompirja
* lonček fižola (po želji)
* 2 korenja
* koren peteršilja
* peteršilj (zelenje)
* poper
* kumina
* lovor
* himalajska sol
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Ješprenj damo kuheti v vrelo, osoljeno vodo. Kuhamo približno 30 minut. Med tem časom pripravimo zelenjavo. V drugo posodo damo na razgreto olje popražit čebulo, ko zastekleni dodamo na kocke narezano papriko, zeleno in na koleščke narezano korenje, koren peteršilja, ter sesekljan por. Čez 5 minut dodamo še na koščke narezan paradižnik in peteršilj (zelenje). Posolimo, ter dušimo približno 15 minut. Dušeno zelenjavo dodamo v posodu z ješprenju (tekočino prilagodimo glede na željeno gostoto). Dodamo še na koščke narezan krompir, ter na pol kuhan fižol (po želji) in kuhamo še približno 30 minut.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)