Zelenjavni narastek s skuto
* vrečka zamrznjene zelenjave
* 3 jajca
* 250 g puste skute
* 2 žlici ržene moke (lahko tudi ajdove, pirine)
* 2 žlici olivnega olja
* sol
* poper, kajenski poper
OPIS POSTOPKA: V neki restavraciji sem zasledila takšen narastek, si približno zapomnila okuse in poskusila doma. Zelenjavo sem malo pokuhala. Samo tako, da je voda zavrela. V večji posodi razžvrkljaš jajca, dodaš skuto, rženo moko, olivno olje, po okusu soliš in popraš. Zmešaš, da je zmes brez grudic. Če se ti zdi pregosta, dodaš malo mleka. Dodaš zelenjavo in vse skupaj na hitrco premešaš. Preliješ v namaščen pekač in pečeš 40 minut na 180°C.
ČAS PRIPRAVE: 50 min
RECEPT PRIPRAVILA: Rebeka Napret
Komentarji (0)