Zelenjavni mafini
Zelanjavni mafini so odlična priloga ali samostojna jed, nad katero so navdušeni vsi – tudi otroci. Preprosti za pripravo, zdravi in povrhu še nadvse okusni!
SESTAVINE (za 12 mafinov):
* 500 g naribanih bučk
* 1 nariban korenček
* 1 srednje velika čebula (drobno zmleta)
* 2 žlici naribanega peteršilja
* 150 g bele pirine moke
* 100 g naribanega sira
* 1 žlica pecilnega praška
* žlica olivnega olja
* sol in poper
* 4 – 5 jajc
OPIS POSTOPKA: Naribane bučke osušimo s papirnato brisačko in iztisnemo vso vodo. Postavimo jih v večjo posodo, dodamo nariban korenček, čebulo, sir, moko (zmešamo jo s pecilnim praškom in ščepcem soli) in olje. Dobro premešamo in dodamo sol in poper. Dodamo 4 jajca in vse skupaj dobro premešamo. Če mešanica deluje presuha dodamo še eno jajce. Pečemo na pomaščenem pekaču za mafine 20 – 25 minut na 180°C.
RECEPT SESTAVIL: Fitline studio
Komentarji (0)