Zelenjavna rižota po primorsko
SESTAVINE: *250 g riža za rižote
*1 čebula
*1 strok česna
*1 korenček
*1 bučka
*½ jajčevca
*2 dcl paradižnikove mezge
*1 žlica masla
*
olivno olje *timijan
*
himalajska sol *poper
*parmezan
OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na koščke narezano korenje, narezano bučko in narezan jajčevec. Solimo, popramo in dušimo 5 minut. Nato dodamo sesekljan česen in ga popražimo le toliko, da zadiši. Dodamo riž in ga med stalnim mešanjem pražimo, da postekleni. Riž zalijemo z vodo, dodamo ščepec timijana ter kuhamo 10 min. Med kuhanjem postopoma dolivamo vodo. Po 10 minutah (ko voda skoraj izpari) riž zalijemo s paradižnikovo mezgo in pokuhamo še 2 minuti. Primešamo maslo, rižoto odstavimo s štedilnika in jo v pokriti posodi pustimo počivati 2 minuti. Na rižoto naribamo parmezan in po želji okrasimo s peteršiljem.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Komentarji (0)