Zelenjavna juha za študente in zaposlene

* zelje
* korenje
* zelena
* bučke
* čičerika
* fižol ...
OPIS POSTOPKA: Različno zelenjavo dobro operi, nareži na manjše dele in vse skuhaj do mehkega. Priporočljivo je, da v vodi najprej na pol skuhaš fižol, nato pa dodajaš ostalo zelenjavo.
Na koncu soliš in vročo juho naliješ v kozarce, zapreš, počakaš, da se kozarci ohladijo in nato še pasteliziraš v pečici pri 200 st. 5 minut. Idejo za pripravo take juhe sem dobila zato, ker danes mladi nimajo časa za kuhinjo.
Ta zdrav obrok pa lahko postrežeš v minuti, sploh če imaš mikrovalovno pečico (jaz jo ne uporabljam, mladi pa velikokrat). Naredila sem dve različici juhe, kar je vidno tudi na fotografiji. Eni sem dodala še kuhano čičeriko in ješprenovo kašico. Obe sta zelo okusni.
ČAS PRIPRAVE: 2 uri za približno 14 kozarcev
RECEPT PRIPRAVILA: Tajana Bajc
Komentarji (0)