Zelenjavna juha na moj način
* olivno olje
* maslo
* začimbe (timijan, sol, poper, lovorov list, majaron, rožmarin)
* zelenjava (čebula, česen, korenje, bučka, stročji fižol, grah, cvetača, krompir)
* maslo
* limona
* voda ali čista juha
Sestavine za žličnike:
* moka
* malo pecilnega praška
* olivno olje
* sol
* vroča voda
OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju na hitro popečemo piščančja prsa narezana na večje kose.
Ko so pečena jih iz olja vzamemo ven in na olju prepražimo čebulo ter dodamo česen in narezan korenček. Nekaj časa dušimo in dodamo ostalo zelenjavo ter začimbe ter zalijemo z vodo oz. jušno osnovo.
Vse skupaj na zmernem ognju kuhamo 30 minut, nato dodamo maslo in kuhamo še 5 minut.
Priprava žličnikov: vse sestavine zmešamo, da dobimo srednje gosto zmes nato žličnike s pomočjo žličke dodajamo v juho kjer jih kuhamo še 10 minut.
Na koncu juhi dodamo sok ene limone (po želji).
Juho lahko obogatimo tudi z naribanim parmezanom ali kislo smetano.
Dober tek!
RECEPT PRIPRAVILA: Taja Cekuta
Komentarji (0)