Zelenjava v kokosovi omaki
* por
* 2 korečka
* 1/2 bučke
* 1 rdeča paprika
* 10-15 glavic brstičnega ohrovta
* 1/4 cvetače
* polovica pločevinke kokosovega mleka
* 1 žlička palmove maščobe
* sol
* poper
* kurkuma
* curry
OPIS POSTOPKA: Operemo vso zelenjavo, nato glavice brstičnega ohrovta prerežemo na polovice in kuhamo 10-15 minut. Prav tako damo kuhati tudi cvetačo, vendar v drugo posodo. Medtem ko se brstični ohrovt in cvetača kuhata, narežemo por in korenček na kolobarje, bučko in papriko pa na manjše koščke. Na palmovi maščobi na hitro popražimo por, nato dodamo še ostalo zelenjavo in pečemo približno 10 minut. Solimo ter začinimo s kurkumo in curryem. Ko je zelenjava pečena, ji dodamo prej skuhani brstični ohrovt.
Kokosovo omako pripravimo tako, da odcedimo cvetačo, solimo in popramo ter dodamo kokosovo mleko. Te sestavine zmešamo s paličnim mešalnikom in prelijemo omako čez zelenjavo.Jed je lahko samostojna, lahko pa je tudi kot priloga k rižu, kvinoji, ajdi ali drugi jedi po izbiri.
ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT SESTAVIL: Neja Hafner
Komentarji (0)