OPIS POSTOPKA: V mleko dodamo še 2 dl vode, 2 čajni žlički soli in vmešamo pirin zdrob ter ga pri rednem mešanju kuhamo nekaj minut, da se trdo zgosti. Nato pripravljeno ohladimo. Ta čas naredimo omako. Češnjeve paradižnike razpolovimo in jih v ponvi popečemo na kokosovem olju, da se zmehčajo. Dodamo nasekljano baziliko, solimo in dodamo čili po okusu. Vmešamo kokosovo kremo z 1 dl vode in pokuhamo ter odstavimo. Če se omaka preveč gosti, dodamo še malo vode. V ohlajen pirin zdrob damo pirino moko ter na hitro pregnetemo in oblikujemo v 2 svaljka na kuhinjskem pultu s pomočjo dodatne moke. Svaljke narežemo in vsakega pritisnemo navzdol z vilico, da na vrhu pusti rebrast odtis. Pokuhamo jih v vreli vodi, da priplavajo na vrh in jih odcedimo ter postrežemo z omako.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty
Komentarji (0)