Zdrobov puding z marelično kašo
Zamenjajte običajni trgovinski puding za domačega. Običajne sestavine iz vsake kuhinje so po navadi vse kar potrebujete za res dober domač puding.
SESTAVINE (za 4 porcije):
* 500 ml mleka
* 1 žličko kokosovega sladkorja
* ščepec cimeta
* 65 g pirinega zdroba (lahko tudi kakšen drug zdrob)
* sol
* marelični kompot (še boljše so sveže marelice)
OPIS POSTOPKA: Mleko zavremo v majhnem loncu. V njem med mešanjem raztopimo sladkor in cimet. Umešamo zdrob in ga pri nizki temperaturi med stalnim mešanjem kuhamo, da se zgosti. Zdrob pustimo, da se nekoliko ohladi. Ločimo beljaka od rumenjakov. Rumenjaka vmešamo v zdrob. Iz beljakov in ščepca soli, stepemo čvrst sneg. Prav tako ga umešamo v zdrob. Odpremo kompot in odlijemo vodo, marelice zmiksamo v gosto kašo. Nato kašo razporedimo v 4 modelčke in prelijemo z zdrobovo maso. Počakamo da se ohladi in jed je gotova. Okrasimo lahko z polovičkami marelice.
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)