Zdrobov narastek z jabolki
250 g piringa zdroba
1 l ovsenega mleka
1 ščepec soli
4 jajca
4 žlice kokosovega sladkorja
1 vrečka vanilj sladkorja
1,5 žlice kokosovega olja
JABOLKA:
4 večja jabolka
2 žlici limoninega soka
1 žlička mletega cimeta
1 žlica kokosovega sladkorja
OPIS POSTOPKA:
Mleko vlijemo v večji lonec. Rahlo ga posolimo in na zmerni temperaturi zavremo. Ko mleko zavre, znižamo temperaturo in vanj stresemo zdrob. Pri nizki temperaturi kuhamo približno 15 minut, da zdrob nabrekne in nastane gosta in kremasta zmes. Med kuhanjem zdrob večkrat premešamo. Kuhan zdrob preložimo v večjo skledo in ohladimo.
Jabolka operemo in po želji olupimo. Grobo jih naribamo v skledo (pecelji in pečišča zavržemo). Dodamo limonin sok, sladkor, cimet in vse skupaj dobro premešamo.
Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija. Srednje velik globok pekač dobro namastimo z maslom. V skledo dodamo 3 jajce, vanilj sladkor in kokosov sladkor, z električnim mešalnikom penasto umešamo.
V skledo z ohlajenim zdrobom z ročno metlico umešamo zmes z jajci.
Polovico zdrobove zmesi vlijemo v namaščen pekač in jo enakomerno razporedimo po pekaču. Po zdrobovi zmesi razporedimo plast naribanih jabolk in jih prekrijemo s preostalo polovico zdrobove zmesi. Vse skupaj prelijemo še z eno zmešano jajco. Pekač za 30 do 40 minut potisnemo v ogreto pečico. Narastek je pečen, ko se na vrhu naredi zlatorjava skorjica.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut + peka
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)