Zdrobov narastek s skuto in gozdnimi sadeži
SESTAVINE (za 1 pladenj cca 30 x 18 cm):
* 250 g zamrznjenega sadja (jagode, borovnice, maline…)
* 4 jajca
* 50 g Stevie (enakovredno 100 g sladkorja)
* 500 g lahke nepasirane skute (kazeinska, albuminska ali grški jogurt)
* 50 mL navadnega lahkega jogurta
* 50 mL goste sladke smetane
* 75 g pirinega polnozrnatega zdroba
* 1 žlička limonine lupine (BIO)
* 1 ščepec soli
* vanilijina esenca (aroma) ali 1 vrečka vanilin sladkor
* 1 žlička masla + stevia (za pekač)
PRIPRAVA:
Na začetku ločimo rumenjake in beljake. Le-te stepemo v gosti sneg, v drugi skledi pa zmešamo rumenjake, stevio, vanilijin sladkor in ščep soli, tako da dobimo penasto strukturo. Primešamo skuto, smetano, limonino lupino in zdrob ter na koncu (previdno) dodamo še sneg iz beljakov in polovico gozdnih sadežev, ki jih prej obvezno odcedimo.
Celotno zmes vsipamo v namaščen pekač in povrhu potrosimo ostalo polovico odcejenega jagodičja ter po želji posipamo malo stevie. Pečemo od 35-45 minut, odvisno od debeline plasti (torej od velikosti pekača), v nobenem primeru pa se vam ne bo ponesrečilo. Ponudite lahko toplega ali hladnega (postanega), ko se prepletejo vsi okusi in sočnost skute.
MAKRONUTRIENTI / 100g:
- Beljakovine: 22,5 g
- Ogljikovi hidrati: 14,6 g (sladkorji: 2,0 g)
- Maščobe (s sladko smetano): 4,5 g (nenasičene: 0,7 g)
AVTOR: Mark BUDLER - ProFIT team
Komentarji (0)