Zdravi piškoti na hitro (brez glutena in laktoze)
Enostavni piškotki brez glutena in laktoze, ki se odlično podajo k popoldanski kavici. Banana je ključna sestavina tega recepta. Banana je odlična kot vezivo in prinaša tudi naravno sladkost skupaj s kalijem, vitaminom B6, kalcijem in vlakninami.
SESTAVINE:
*6 žlic arašidovega masla
*1 manjša banana
*2 žlici nastrganega kokosa
*pol žličke cimeta
*žlička kokosovega sladkorja
PRIPRAVA: 1. V multipraktiku zmešajte vse sestavine skupaj. 2. Med mešanjem se bodo sestavine povezale skupaj, v eno veliko kroglo testa. 3. Obložite pekač s peki papirjem in iz testa naredite manjše piškotke, poljubnih oblik. 4. Pečico segrejte na 180 stopinj in pecite približno 10 minut.
Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.
ČAS PRIPRAVE: 3 min priprava + 10 min peka v pečici
PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)