Zdravi krofi
Krofi pečeni v pekaču za krofe
SESTAVINE:
* 20 dag pirine polnozrnate moke
* ½ vrečke suhega kvasa
* 5 dag kokosovega sladkorja (mletega)
* 1 jajce
* 1,5 dl mleka
* 2 žlici marmelade
* 3 dag kokosovega olja
* 1 žlica olja
* 5 dag grobo mletih mandeljnov
* ribana lupina ½ bio limone
* 2 žlici mleta sladkorja v prahu za posipanje
OPIS POSTOPKA: Pomešamo moko in kvas. Dodamo sladkor, jajce in mlačno mleko. Mesimo približno 5 minut. Dodamo staljeno kokosovo maslo/olje, limonino lupino in grobo mlete mandlje. Testo pokrito vzhajamo na toplem približno 20 minut. Pekač za krofe dobro namažemo. Vdolbine do polovice napolnimo s testom. Z mokro žličko lepo poravnamo. Pokrijemo in še enkrat vzhajamo približno 15 minut. Pečemo na srednji temperaturi 20-25 minut. Pečene krofe takoj vzamemo iz pekača, dodamo žlice marmelade in še vroče potrosimo s sladkorjem v prahu. Recept zadostuje za en pekač (12 krofov).
Namig: Pekač lahko kupite v večjih trgovinah ali v trgovinah s posodo.
RECEPT SESTAVILA: Polona Marlot
Komentarji (0)