To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Zdrava pita s skuto in jagodičevjem

Vedno sem se težko lotila peke pite, saj sem zmotno mislila, da je težka priprava oz. da je potrebno veliko časa. Ampak ta pita je res zelo enostavna, pripravljena je zelo hitro, rezultat pa je božanski.

SESTAVINE:
*200g bele pšenične moke
*200 g pirine polnozrnate moke
*200 g masla (zmehčanega na sobni temperaturi)
*ščepec himalajske soli
*2 žlički pecilnega praška
*100 g kokosovega sladkorja
*malo vanilije (pasta/ekstrakt/v prahu)
*2 rumenjaka
*1 celo jajce
*limonina lupinica ½ bio limone
*kokosovo olje / maslo (za namazat pekač)

Skutni nadev:
*250 g skute
*180 g kisle smetane
*50 g eritritola
*30 g nastrganega kokosa ali kokosove moke

Sadni nadev:
*300 g jagodičevja (jagode, maline, ribez, robide, borovnice…) – lahko uporabimo sveže ali zamrznjeno
*2 žlici eritritola
*2 žlici indijskega trpotca oz. psilliuma

OPIS POSTOPKA:  V veliko posodo presejemo moko, dodamo sol in pecilni prašek. Maslo narežemo na manjše koščke in ga primešamo k moki. Dodamo še vse preostale sestavine ter z rokami zgnetemo v čvrsto testo. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga damo v hladilnik za vsaj 1 uro. Pripravimo pekač za pito, tako da ga izdatno namažemo s kokosovim oljem. Testo prerežemo na 2 kosa (eden naj bo malo večji). Večji kos testa razvaljamo v krog in ga položimo v namaščen pekač. Lepo oblikujemo rob pite (segati mora vsaj 2 -3 cm od dna pekača). Skutni nadev pripravimo tako, da vse sestavine dobro premešamo. Vlijemo ga na spodnjo plast testa. Sadni nadev v veliki posodi premešamo in vsujemo na skutni nadev. Preostalo testo razvaljamo in ga razrežemo na trakce debeline 1-2 cm. Trakce položimo na pito in jih prepletemo. Pito pečemo na 180 stopinjah približno 30 minut.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti