Zdrava lazanja z ricoto in zelenjavo
SESTAVINE:
*pirine testenine za lazanjo (4 kosi)
*ricota 250 g
*pest domače špinače ali blitve
*čebula
*česen
*pol male bučke
*1 dcl paradižnikove omake
*himalajska sol
*poper
*parmezan
*kokosovo olje
OPIS POSTOPKA: Za lazanjo sem vzela mali glineni pekač s premerom 10x20. Najprej vso zelenjavo očistimo in narežemo na drobne koščke. V ponvi na segretem kokosovem olju prepražimo čebulo in česen. Medtem lahko malo pokuhamo testenine za lazanjo, nekje 5 minut, da se malo zmehčajo. V ponev nato stresemo blitvo/špinačo in bučke, posolimo in popramo ter pokrijemo in počakamo nekje 8 minut, da se zelenjava zmehča. Pekač namastimo s kokosovim oljem ter vanj položimo 2 lista pokuhanih testenin. Na testenine naložimo nadev, v katerega primešamo ricoto. Dodamo ponovno dva lista testenin ter še eno plast nadeva. Vse skupaj polijemo z paradižnikovo omako ter posujemo s parmezanom. Pečemo v ogreti pečici na 180° od 15-20 minutk. Pa dober tek!
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Jenkole
Komentarji (0)