To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Zdrava domača jabolčna pita

SESTAVINE:domaca-jabolcna-pita
Testo:
* 200 g pirine polnozrnata moka,
* 200 g ajdove moke,
* naribana limonina lupinica,
* 200 g stopljene kokosovega olja,
* 15 g pecilnega praška,
* 1 rumenjak,
* 2 žlici kisle smetane,
* 1,5 žličke Stevie.


Nadev:
* 1,5 kg jabolk,
* sok 2 limon,
* pol žličke cimeta v prahu,
* aroma vanilije (po okusu),
* 4 žlice Stevie (po okusu).

OPIS POSTOPKA:
Testo:
Iz zgornjih sestavin ročno zamesimo gladko testo. Razdelimo ga na 2 dela. Zavijemo v prozorno plastično folijo in damo vsebino počivati za 1,5 h.

Nadev: Jabolka olupimo, narežemo na 4 dele, odstranimo pečke, in narežemo na tanke lističe. Jabolka prelijemo z limoninim sokom, dodamo Stevio, vanilijevo aromo, ter jih začnemo dušiti v kozici. Jabolko dušimo jih okoli 5 minut na zmernem ognju. Nato kozico odstavimo in dodamo cimet.

Testo vzamemo iz hladilnika, pekač namastimo z kokosovo mastjo, ter rahlo posujemo z moko (katerokoli od prej uporabljenih). Nato del testa razvaljamo na kuhinjskem pultu v merah pekača, ter ga nato položimo v s kokosovim oljem namaščen pekač. Testo vstavimo v pekač in ga nato položimo v pečico za 10-15 min na 180 stopinj. Na pol pečeno testo vzamemo iz pečice, ter nanj položimo nadev.

Preostanek testa, ki je bil zavit v (plastični) foliji lahko naribamo na nadev, ali pa naredimo pajkovo mreži. Nato damo do konca nadevan pekač nazaj v pečico, kjer pito pečemo še 40 min na 180 stopinj. Pita mora dobiti lepo zlato-rumeno barvo.

K piti se odlično poda kepica vanilijevega sladoleda.

ČAS PRIPRAVE: 25 minu
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Kaja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti