Zdrav črni gozdiček
SESTAVINE (za 6 kozarčkov):
* 140 g pšenične polnozrnate moke
* 30 g 100% kakava
* 50 g mletega eritritola (sladilo brez kalorij)
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 žlička sode bikarbone
* ščepec himalajske soli
* 60 ml kokosovega olja
* 100 ml javorjevega sirupa
* 200 ml mleka
* 1 žlička kisa
* 1 žlička vanilijeve arome
* 50 g borovnic (sveže ali zamrznjene)
* 100 g jagod (sveže ali zamrznjene)
* 6 žlic malinove marmelade
* 100 g temne čokolade
* 150 ml smetane
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo moko, kakav, eritritiol, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V drugi posodi zmešamo kokosovo olje, ki ga predhodno stopimo, da je tekoče, dodamo še javorjev sirup, mleko, kis in vanilijevo aromo. Nato k suhim sestavinam prilijemo tekoče in dobro premešamo. Pečemo 30 minut na 175 stopinj v manjšem pekaču premera cca 20 cm, ki ga predhodno obložimo s peki papirjem ali namastimo s kokosovim oljem.
Ko je masa pečena jo nadrobimo in enakomerno porazporedimo v 6 kozarčkov. V vsak kozarček dodamo 1 žlico malinove marmelade in razmažemo po biskvitu. Nato dodamo cele borovnice in na drobno narezane jagode. Na koncu dodamo še kremo, ki jo naredimo tako, da stepemo sladko smetano in v njo dodamo 100g stopljene temne čokolade. Jaz sem čokolado stopila na 1 žlici kokosovega olja. Na koncu lahko okrasimo s kakavom v prahu in borovnico. Sladico sem pred postrežbo hranila v hladilniku eno uro.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
TEŽAVNOST: 2/5
RECEPT SESTAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)