To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Zasneženi medenjaki

SESTAVINE:Zasneženi medenjaki
* 300 g medu
* 250 g riževega ali katerega drugega sirupa
* 300 g kokosovega olja
* 1 kg moke (npr. 2/3 pirine bele, 1/3 pšenične bele)
* 2-3 žličke sode bikarbone (ali eno vrečko pecilnega)
* 4 jajca
* sol
* cimet


Sneg:
* beljak
* sukrin melis sladkor v prahu


OPIS POSTOPKA: Moko presejemo v posodo skupaj s sodo bikarbono, nato ubijemo jajca, od enega ločimo beljak v manjšo posodico. Dodamo sol in cimet (po želji). Med, sirup in olje segrejemo in prelijemo čez maso. Vse skupaj zmiksamo, da dobimo gosto in lepljico maso temno rjave barve. Posodo z maso postavimo za nekaj časa v hladilnik, da nato lažje svaljkamo majhne kroglice kroglice. Te postavimo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Med kroglicami naj bo 1-2 cm presledka, ker se medjaki med peko napihnejo oz. narasejo. Peč nastavimo na 180 stopinj, pečemo pa 10-12 minut. Posamezen medenjak pomakamo v sneg (ker vzame precej časa, lahko glazuro nanašamo tudi kako drugače; medenjaki pa so okusni tudi brez snega). Počakamo, da se glazura strdi in postrežemo! Pa dober tek! ;-)

ČAS PRIPRAVE: cca 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Gregorič
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti