Zasneženi medenjaki
* 300 g medu
* 250 g riževega ali katerega drugega sirupa
* 300 g kokosovega olja
* 1 kg moke (npr. 2/3 pirine bele, 1/3 pšenične bele)
* 2-3 žličke sode bikarbone (ali eno vrečko pecilnega)
* 4 jajca
* sol
* cimet
Sneg:
* beljak
* sukrin melis sladkor v prahu
OPIS POSTOPKA: Moko presejemo v posodo skupaj s sodo bikarbono, nato ubijemo jajca, od enega ločimo beljak v manjšo posodico. Dodamo sol in cimet (po želji). Med, sirup in olje segrejemo in prelijemo čez maso. Vse skupaj zmiksamo, da dobimo gosto in lepljico maso temno rjave barve. Posodo z maso postavimo za nekaj časa v hladilnik, da nato lažje svaljkamo majhne kroglice kroglice. Te postavimo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Med kroglicami naj bo 1-2 cm presledka, ker se medjaki med peko napihnejo oz. narasejo. Peč nastavimo na 180 stopinj, pečemo pa 10-12 minut. Posamezen medenjak pomakamo v sneg (ker vzame precej časa, lahko glazuro nanašamo tudi kako drugače; medenjaki pa so okusni tudi brez snega). Počakamo, da se glazura strdi in postrežemo! Pa dober tek! ;-)
ČAS PRIPRAVE: cca 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Gregorič
Komentarji (0)