To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Vložen stročji fižol
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Vložen stročji fižol

2

Če želiš uživati v stročjem fižolu tudi pozimi ga vloži v kozarce ter postavi na temno in hladno mesto. 


SESTAVINE: 
* stročji fižol 
* sol 
* kis za vlaganje 
* voda 



OPIS POSTOPKA: Fižol očistimo, operemo in narežemo, nato ga skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Kozarec prej dobro operemo in obrišemo. Fižol z vodo vred nalijemo v kozarec in dodamo par kapljic kisa za vlaganje. Po želji lahko tudi več, vendar bo tako fižol bolj kisel.

Ker smo uporabili manj kisa je fižol primeren tudi za v razne narastke in ne samo za v solato.


ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca Alja

Večino zelenjave blanširamo tako, da jo položimo v košaro, ki jo vstavimo v lonec z vrelo vodo. Počakamo, da voda spet zavre in od takrat dalje merimo čas blanširanja. Gomoljnice in korenovke pa blanširamo tako, da jih pristavimo v hladno vodo. Počakamo, da voda zavre in šele takrat začnemo meriti čas blanširanja.

Čas blanširanja je odvisen od vrste in velikosti zelenjave. Zelenjavo blanširamo v vreli vodi le kratek čas, od 2 do 3 minute. Izjema so korenovke in koruzni storži, ki jih, odvisno od njihove velikosti, blanširamo od 4 do 7 minut. Po ustreznem času vzamemo zelenjavo iz lonca.

mojca senjur


Prosim,ce mi lahko posredujete podatek koliko časa blanširam stročji fižol, ki ga želim dati v zmrzovalnik. Lepa hvala in pozdrav Mojca
Top hiti