VIDEO: Višnjev cheesecake
SESTAVINE:
ZA ČOKOLADNO PODLAGO:
*80g mandljeve moke
*20g kokosove moke
*10g nesladkanega kakava
*10g grobo mletega kokosa
*1 jajce
*50g kokosovega olja
*60g sladila eritritol
*voda po potrebi
OPIS POSTOPKA ZA TESTO:
1) V posodi zmešamo suhe sestavine, ki jim nato dodamo jajce in stopljeno kokosovo olje.
2) Zmešamo, nato postopoma dodajamo vodo (če je potrebno), da dobimo testo.
3) Testo razvaljamo in potisnemo ob dno okroglega pekača, ki smo ga obložili s peki papirjem (ali namastili z maščobo).
SESTAVINE ZA SKUTIN NADEV:
*200g lahke skute
*400g grškega jogurta
*1 jajce
*2 žlici kokosove moke
*2 žkici grobo mletega kokosa
*50g sladila eritritol
*Sok polovice limone
OPIS POSTOPKA ZA NADEV:
1) Vse sestavine zmešamo v posodi in vlijemo na testo.
2) Pečemo 60 minut na 180 stopinj.
3) Cheesecake popolnoma ohladimo – obod pekača naj ostane.
SESTAVINE ZA VIŠNJEV DEL:
*1.5 dcl vode
*300g vloženih višenj
*1 žlička esence vanilije
*2 žlici sladila eritritol
*1 žlička agar agarja
OPIS POSTOPKA ZA VIŠNJEVO PLAST:
1) Sestavine zmešamo in zavremo, nato kuhamo 2 minuti.
2) Mešanico pustimo stati 2-3 minute, nato z njo prelijemo višnje.
3) Pustimo, da se žele popolnoma ohladi oz. strdi in postrežemo.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca
Komentarji (0)