Vegi mehiška enolončnica
SESTAVINE za 4 osebe:
* 1 čebula
* 1 rdeča paprika
* 2 korenčka
* 1 večji krompir
* skodelica sojinega mesa (drobno mleto)
* skodelica rdečega azuki fižola
* majhna konzerva koruze
* 2,5 dl domače paradižnikove mezge
* 1žlica kokosovega olja
* himalajska sol
* kurkuma, curry, čili
OPIS POSTOPKA: Azuki fižol 12 ur (čez noč) namakamo v zadostni količini vode in ga nato v sveži vodi kuhamo 1 uro. Solimo se šele ko je kuhan, sicer fižolova lupina otrdi.
Sesekljamo čebulo, narežemo zelenjavo in pripravimo vse ostale potrebne sestavine. Na kokosovem olju najprej prepražimo čebulo, nato dodamo korenček, papriko in krompir; premešamo ter na hitro popečemo. Solimo in začinimo. Pazimo pri čilju, da ne bo jed preveč pekoča. Dodamo paradižnikovo mezgo in po občutku še malo vode za želeno gostoto.
Ko zavre dodamo še sojino meso in kuhamo 20 minut. Dodamo koruzo in fižol ter po potrebi vodo in kuhamo še 5 minut. Mehiška enolončnica je pripravljena, zraven postrežemo kruh.
RECEPT SESTAVILA: Neja Hafner
Komentarji (0)