To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Veganski pica mafini

SESTAVINE:   
* 400 g moke
* 20 g svežega kvasa
* 0,5 žličke soli
* 2 žlici olivnega olja
* 200 ml mlačne vode ali rastlinskega napitka
Nadev: 
* paradižnikova mezga
* začimbe (bazilika, origano ...) in sol
* na kocke narezana veganska salama
* na kocke narezan veganski sir 

OPIS POSTOPKA: Moko presejemo na leseno površino, naredimo na sredini jamico in po robu potresemo sol. Kvas raztopimo v mlačni vodi in ga vlijemo v jamico. V kvas počasi vmešavamo moko in prilivamo olje. Vse sestavine na hitro vgnetemo, da dobimo mehko testo, ki ne sme biti lepljivo. Če je testo presuho, dodamo še malo vode, če je preveč lepljivo, ga lahko potresemo še z malo moke. Pri nadaljnjem postopku testo mesimo tako, da ga dvigujemo in tleskamo ob leseno površino, včasih pa ga vmes tudi dobro pregnetemo. To delamo toliko časa, dokler se testo ne loči od dlani in lesene površine. Postati mora voljno in mehko. Nato izoblikujemo hlebček, po vrhu zarežemo križ, za lažje vzhajanje ga položimo v pomokano skledo in pokrijemo s prtičem. Pustimo ga vzhajati na toplem, dokler ni hlebček še enkrat večji. Testo ne sme vzhajati prehitro in ne sme biti na prepihu. Vzhajano testo nadevamo v modelčke za mafine (ali namaščen pekač za mafine) ter posipamo s koščki veganskega sira + koščki veganske salame + začimbami za pizzo + paradižnikovo mezgo (prej zmešamo vse skupaj). Pečemo približno 20 minut na 200 stopinjah Celzija.

ČAS PRIPRAVE: 180 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Vanja Šantl 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti