Veganski pica mafini
SESTAVINE:
* 400 g moke
* 20 g svežega kvasa
* 0,5 žličke soli
* 2 žlici olivnega olja
* 200 ml mlačne vode ali rastlinskega napitka
Nadev:
* paradižnikova mezga
* začimbe (bazilika, origano ...) in sol
* na kocke narezana veganska salama
* na kocke narezan veganski sir
OPIS POSTOPKA: Moko presejemo na leseno površino, naredimo na sredini jamico in po robu potresemo sol. Kvas raztopimo v mlačni vodi in ga vlijemo v jamico. V kvas počasi vmešavamo moko in prilivamo olje. Vse sestavine na hitro vgnetemo, da dobimo mehko testo, ki ne sme biti lepljivo. Če je testo presuho, dodamo še malo vode, če je preveč lepljivo, ga lahko potresemo še z malo moke. Pri nadaljnjem postopku testo mesimo tako, da ga dvigujemo in tleskamo ob leseno površino, včasih pa ga vmes tudi dobro pregnetemo. To delamo toliko časa, dokler se testo ne loči od dlani in lesene površine. Postati mora voljno in mehko. Nato izoblikujemo hlebček, po vrhu zarežemo križ, za lažje vzhajanje ga položimo v pomokano skledo in pokrijemo s prtičem. Pustimo ga vzhajati na toplem, dokler ni hlebček še enkrat večji. Testo ne sme vzhajati prehitro in ne sme biti na prepihu. Vzhajano testo nadevamo v modelčke za mafine (ali namaščen pekač za mafine) ter posipamo s koščki veganskega sira + koščki veganske salame + začimbami za pizzo + paradižnikovo mezgo (prej zmešamo vse skupaj). Pečemo približno 20 minut na 200 stopinjah Celzija.
ČAS PRIPRAVE: 180 min
RECEPT PRIPRAVILA: Vanja Šantl
Komentarji (0)