Veganski lečini burgerji ali polpetke
* 3/4 skodelice rjave leče
* 1 čebula (1/2 sesekljane, 1/2 na kolesca)
* sok 1/2 limone
* 200 g mlade špinače
* 2 stroka na drobno sesekljanega česna
* črni poper
* 1/2 žličke kumine
* majhna skodelica krušnih drobtin
* 1/2 skodelice praženih orehov
* 2 lepinji ali 6 manjših žemljic
OPIS POSTOPKA: Najprej skuhaš lečo v jušni osnovi. Kuhaš dokler ne postane mehka, nato pa iz nje narediš pire. V ponvi popražiš na fino sesekljano čebulo, dodaš limonin sok in malce soli. Ko se čebula zmehča dodaš špinačo, česen, malo črnega popra in kumino ter mešaš dokler špinača ne uvene. Dodaš orehe, krušne drobtine in lečin pire. Mešanico začiniš po želji in prestaviš v posodo. Postaviš za 1 uro v hladilnik.
Oblikuš lahko 6 polpetk ali 4 burgerje. Premažeš z malce maščobe za peko in popečeš na vsaki strani po 3 minutke. Možno pa je tudi pripraviti na žaru ali v pečici. Kakor vam je ljubše.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Marijana Arsova
Komentarji (0)