To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Veganski in brezglutenski jabolčni kolački

SESTAVINE:veganski in brezglutenski jabolčni kolački
* 400 g naribanih jabolk (cca 3 srednje velika jabolka)
* 100 g suhih brusnic
* sok polovice limone (približno 3 JŽ)
* ščepec soli
* 2 JŽ mletega lanenega semena
* 50 g kokosovega olja
* 150 g mletih mandljev
* 30 g tapiokine moke
* 1 ČŽ jedilne sode
* 30 g kokosovega sladkorja (lahko se tudi izpusti)

OPIS POSTOPKA: Naribanim jabolkam dodamo limono, sol in brusnice ter pustimo nekaj minut, da se okusi prepojijo. Tačas pripravimo laneno seme, ki bo nadomestilo jajca. V možnarju stremo laneno seme, oziroma uporabimo že mletega. Stresemo ga v lonček in dodamo 5-6 jedilnih žlic vode. Pustimo 5 minut, da seme vpije vodo in rahlo gelira. Količina nadomesti približno 2 jajci. “Laneno jajce” ter tekoče kokosovo olje dodamo jabolčni masi. Dodamo še tapiokino moko, jedilno sodo in mlete mandlje ter dobro premešamo kar z žlico ali vilico. Za bolj sladek okus lahko dodamo tudi kokosov sladkor. Z žlico napolnimo modelčke za muffine, lahko pa celotno maso spečemo v manjšem pomaščenem pekaču. Pečemo 20-25 minut na 175 °C oz. prilagodimo čas in jakost temperature glede na specifike pečice. Pred serviranjem se morajo kolački oz. pecivo zelo dobro ohladiti, sicer se bodo drobili, peciva pa se ne bo dalo lepo narezati. Tudi popolnoma mrzli so izredno sočni. Brez slabe vesti si jih privoščimo za zajtrk ali malico.

ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti