Veganski čokoladni kolač z avokadom
SESTAVINE:
* 225g pirine moke
* 1 zrel avokado
* 2dcl jabolčnega/grozdnega ali kateregakoli drugega 100% soka
* 100g kokosovega sladkorja
* 70g kakava
* 2 žlici kokosove moke
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 žlička sode bikarbone
* 1 žlička kisa
* pol žličke soli
* 50 g temne čokolade za preliv
OPIS POSTOPKA: Olupimo avokado in ga skupaj z sokom kremasto zmešamo v mikserju, da nastane gosta masa. V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine ter jim dodamo kis in avokadovo maso. Vse skupaj dobro zmešamo, da nastane zelo gosta čokoladna masa. Z njo napolnimo okrogel pekač za šarkelj in pečemo 30-40min na 180 stopinj Celzija. Po pečenju kolač prelijemo z stopljeno temno čokolado.
ČAS PRIPRAVE: 50 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nika Bobnar
Komentarji (0)