Veganske lečine tortilije s popečeno zelenjavo in kalčkovo prilogo
TORTILIJE:
* kuhana leča
* chia semena
* himalajska sol, poper
* pehtran
* origano
* bazilika
* pirina moka
* kokosova maščoba
* sojin napitek
POPEČENA ZELENJAVA:
* korenje, paradižnik, paprika, bučka
* čebula, česen
* peteršilj, drobnjak, bazilika, origano,
* himaljska sol, poper
* kokosova maščoba
* gorčica
PRILOGA:
* sojini kalčki
SOLATA:
* kuhan krompir
* sladka koruza
* paradižnik
* zelena solata
* blitva
* orehovo olje
* jabolčni kis
OPIS POSTOPKA: V posodico damo nabrekniti chia semena, dodamo sol, pirino moko, kuhano lečo, sojin napitek, začimbe in nekaj vode (do pravšnje mase za vlivanje). Pustimo, da malo stoji. V ponev damo kockico kokosove maščobe in popražimo čebulo, česen, papriko, malo prekuhano korenje in bučko. Proti koncu dodamo še začimbe in želišča. Na koncu v skodelico dodamo še žličko gorčice. V ponev ponovno damo malo kokosove maščobe, počakamo da se segreje ter vanjo vlijemo maso za tortilije. V drugo posodo damo kuhati krompir. Med tem časom si pripravimo solato: umijemo in narežemo zeleno solato in blitvo, dodamo nekaj paradižnika, sladke koruze ter sol, kis, orehovo olje in kuhan krompir. Kot prilogo postrežemo skodelico sojinih kalčkov. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Vanja Š.
Komentarji (0)