Veganska pica
SESTAVINE:
Testo:
* 300 g pirine moke
* sol po okusu
* 1 žlička vinskega kamna
* 2-3 jušne žlice olivnega olja
* voda
OPIS POSTOPKA: Moko presejemo preko finega sita, da je testo bolj rahlo. Dodamo suhe sestavine. Pomešamo z leseno kuhalnico. Dodamo olje in vodo (kolikor mokro testo želimo). Zamesimo.
Nadev:
* Paradižnikova mezga ali Vitamer (kvasni namaz) + rastlinska margarina 1:2 (zvrhane čajne žlice).
Margarino stopimo na nizkem ognju, dodamo vitamer in stalno mešamo, da se raztopi v toplo margarino. Pred vretjem ugasnemo in namažemo za podlago namesto paradižnikove mezge.
Dodamo zelenjavo, ki je pri roki: korenje, čebula, por, cvetača, brokoli, rdeče zelje, repa, gobe (šitake, šampinjone). Vege salamo, sejtan, dimljen tofu.
Začimbe: origano, timijan, koriander, česen, ingver.
Pečemo 16-18 min na 200-210 stopinj. Če želimo dodamo sojin sir. Pico vzamemo ven, naribamo sir, po želji pokapamo z rastlinsko smetano. Vrnemo v pečico za 5 min, da se sir lepo stopi. Razrežemo na 6 do 10 kosov. Pica se je z roko ;)
RECEPT SESTAVIL: Miha Berčič
Komentarji (0)