Veganska curry rižota
SESTAVINE za 1 porcijo:
* 100g riža
* 50 fižola
* 100g mešane zamrznjene zelenjave (lahko tudi več/manj po želji)
* 65g kokosovega mleka za kuhanje
* 125g paradižnikove omake
* 1 žlica currya v prahu
* ¼ čebule
* 1 žlička kokosovega olja
OPIS POSTOPKA: Najprej segrejemo kokosovo olje na katerem popražimo čebulo. Ko dobi čebula lepo zapečeno barvo, dodamo fižol in zamrznjeno zelenjavo, ter zalijemo z malo vode. Ko začne voda vreti dodamo riž in še 300 ml vode. Ko začne vreti znižamo na srednjo temperaturo in kuhamo dokler se mešanica ne zgosti. Ko se mešanica že dobro zgosti dodamo še kokosovo mleko, paradižnikovo omako in curry v prahu. Kuhamo dokler se ponovno ne zgosti. Postrežemo toplo.
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar
Damijan Test
še en 5Damijan Test
testni 4Damijan Test
testni 3Damijan Test
testni komentar 2Ime in priimek
KomentarKomentar
Komentar