Vanilijevi rogljički
SESTAVINE:
Za testo:
* 150 g masla
* 250 g pšenične bele moke
* 100 g mletih mandljev ali nerazmaščene mandljeve moke
* 2 rumenjaka
* 70 g eritritola v prahu (sladilo brez kalorij)
* 1 vanilijev strok
Za posip:
* eritritol v prahu
* 2 zavojčka vanilijevega sladkorja
OPIS POSTOPKA: Maslo, rumenjaka in eritritol penasto vmešamo. Maslo naj bo na sobni temperaturi. Razpolovimo vanilijev strok in semena dodamo maslu. Mandlje zmeljemo v moko. Suhe sestavine - moko in mandlje zmešamo skupaj in ju počasi in postopoma vmešamo v maslo ter zamesimo testo.
Testo naj počiva v hladilniku vsaj eno uro, najbolje čez noč.
Iz testa naredimo klobaso, ki jo razrežemo v manjše kolobarje. Iz vsakega kolobarja izdelamo dva rogljička.
Rogljičke polagamo v pekač, ki smo ga obdali z peki papirjem. Rogljičke pečemo v na 190 stopinjah 15 min. Še tople povaljamo v eritritolu, kateremu smo dodali vanilijev sladkor.
ČAS PRIPRAVE: 20 min + 1 ura hlajenje testa + 30 min pečenje in oblikovanje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinček Luka
Komentarji (0)