Vaflji brez glutena in laktoze
SESTAVINE:
* 20 g kokosovega olja oz. masti
* 20 g kokosovega sladkorja
* 1 jajce
* ščepec himalajske soli
* ekstrakt od vanilije (ali vanilija v prahu)
* 140 g riževe moke
* 100 ml riževega mleka (ali ovseno, kokosovo mleko)
* žlička pecilnega praška (lahko izpustite)
OPIS POSTOPKA: Najprej penasto umešamo kokosovo maslo, kokosov sladkor, vanilin ekstrakt, sol in jajce. Nato postopoma izmenično dodajamo riževo moko (s pecilnim praškom) in riževo mleko (napitek). Dobimo srednje gosto testo (malo gostejše kot za palačinke). Pustimo počivati približno 15-30 minut. Nato spečemo vaflje po navodilih proizvajalca pekača (v vročem pekaču so vaflji pečeni v nekaj minutah). Masa zadostuje za tri pekače (15 srčkov, ki jih vidite na sliki). Postrežemo z medom in maskarpone sirom (če vas laktoza ne omejuje) ali poljubnim namazom.
Pa dober tek :)
ČAS PRIPRAVE: 10 minut + 15 minut (da odstoji) + 10 minut (peka)
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Komentarji (0)