To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Tutti frutti - sadna torta s krhkim arašidovim dnom

SESTAVINE: 
Za testo (pekač premera 27-28 cm):
* 200 g moke
* 50 g arašidove moke
* 1 žlica kakava
* 3 žlice sladkorja (ali nadomestka sladkorja)
* 130 g masla
* 1 jajce
* 1 velika žlica kisle smetane
* 1/4 žličke soli
* ščep čilija
Sestavine za kremo:
* 250 g mascarpone sira
* 1,5 dcl sladke smetane za stepanje
* 150 g sadnega jogurta (mango & pasijonka)
* 50-100 g bele čokolade (odvisno kako sladki ste)
* 1 žlica iztisnjenega soka limete
* limetina lupinica
Sestavine za preliv:
* 2,5 dcl multivitaminskega soka
* 1 svetli preliv za torte
Ostale sestavine:
* 1 žlica zeliščnega medu
* 1/2 manga
* maline in drugo sadje
* sladkor v prahu za posip (ali sukrin melis)
* + malo masla za pekač

OPIS POSTOPKA: Suhe sestavine za piškotno dno presejemo, premešamo, naredimo jamico, vanjo ubijemo jajce, dodamo kislo smetano, ob strani pa razporedimo na lističe narezano maslo. Iz sestavin za piškotno dno zamesimo testo. Pekač premažemo z maslom, testo razvaljamo in ga razporedimo po pekaču. Testo z vilico prepikamo ter obložimo z žlicami ali fižolom, da se med peko ne dvigne. Testo pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinj nekje 10 -15 minut (odvisno od pečice). Piškotno dno ohladimo in ga zelo na tanko pokapljamo z zeliščnim medom.

Vse sestavine za kremo morajo biti direktno iz hladilnika - hladne. Čokolado stopimo nad vodno kopeljo in jo nekoliko ohladimo, še vedno mora biti lepo tekoča, svilena. 


Mascarpone sir z mešalnikom raztepemo, vmešamo stopljeno čokolado, limetin sok, lupinico in sladko smetano, ki smo jo stepli z jogurtom v gosto kremo. 
Na koncu z lopatko vmešamo v kremo še narezano sadje. Hladno kremo razporedimo po piškotnem dnu. Obliv skuhamo po navodilu proizvajalca z 2,5 dcl sadnega soka. Ko se obliv nekoliko ohladi in začne zgoščevati, ga polijemo po hladni kremi in obložimo s sadjem. 

RECEPT PRIPRAVIL: Urška iz 220 stopinj poševno

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti