Tunini polpetki
SESTAVINE za 12 polpetkov:
* 3 manjše konzerve tunine
* 30 g ovsenih kosmičev
* 10 g mandljeve moke
* 1/2 manjše konzerve graha
* 1/2 manjše konzerve koruze
* 2 jajci
* 1 korenček
* 1 manjša čebula
* sol & poper
* peteršilj
* limonin sok
OPIS POSTOPKA: Pečico ogrejemo na 200 °C. Od tunine odcedimo čim več olja, grah in koruzo pa speremo pod tekočo vodo. V posodo naribamo korenček, dodamo tunino, ovsene kosmiče, jajca, sesekljano čebulo, mandljevo moko, grah in koruzo, ter začinimo s soljo, poprom in (če je možno s svežim) peteršiljem. Sestavine dobro premešamo, da se povežejo med seboj. Nato maso zajemamo z jedilno žlico, oblikujemo polpete in jih odlagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pekač s polpeti postavimo v pečico in jih pečemo približno 30 minut. Vmes jih obrnemo, na koncu pa 5 minut (po potrebi) pečemo na programu ventilacija, da se hrustljavo zapečejo. Polpetke pokapamo z limoninim sokom.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Julija Srpčič
Komentarji (0)