Trakci piščančjih prsi z brstičnim ohrovtom in čičeriko
SESTAVINE:
* polovica celih piščančjih prsi (brez kosti in kože)
* 250 g brstičnega ohrovta
* 150 g čičerike
* sol
* poper
* mešanica semen (sezam, lan, sončnice)
OPIS POSTOPKA: Piščančje prsi narežemo na trakce, jih solimo, popramo in prepražimo na kokosovem olju. Brstični ohrovt operemo in kuhamo v slani vodi približno 20 minut. Ko je kuhan, ga dodamo piščančjim trakcem. Čičeriko, ki smo jo čez noč pustili namočeno v vodi, kuhamo 1,5 ure. Ko je kuhana, jo prav tako dodamo piščančjim prsim, vse skupaj pražimo še 2 minuti, tik pred koncem pa dodamo še mešanico semen.
Odstavimo z ognja, položimo na krožnik in postrežemo. Za prilogo lahko ponudimo češnjev paradižnik z balzamičnim kisom in skuto (odlična kombinacija, preverjeno ;) ).
ČAS PRIPRAVE: 2 uri (če ne štejemo kuhanja čičerike pa 30 minut)
RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer
Komentarji (0)