Tortilja z dimljenim lososom in javorjevim sirupom
SESTAVINE:
* 100 g mehkega kozjega sira
* 2 tortilji
* 125 g narezanega dimljenega lososa
* 2 čajni žlički (10 ml) javorjevega sirupa
* 1 čajna žlička olivnega olja
* Kalčki redkvice, alfalfa ali drugi kalčki
* Limonin sok
* Poper, po okusu
OPIS POSTOPKA: Tortilji namažemo s sirom, popopramo in čez položimo rezine dimljenega lososa. Pokapljamo z javorjevim sirupom in tortilji zavijemo. V nelepljivi ponvi popečemo tortilji v olivnem olju. V skledi začinimo solato iz kalčkov z limoninim sokom, olivnim oljem in poprom. S solato okrasimo krožnike. Tortilje razrežemo na 3 do 5 kosov in jih položimo čez solato.
ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ferme Vifranc
Komentarji (0)