Tortica iz prosene kaše in kokosa (brez moke, mleka in jajc)
* nekaj kuhane prosene kaše
* kokosovo moko (kosmiče) – v približno enaki količini kot prosene kaše
* kokosovo kremo
* žlico medu
* žlico kakava
*** količine so odvisne od velikosti pekačka
OPIS POSTOPKA: Kokosovo kremo sem najprej stopila in ji primešala čisto malo vode. V njej sem skuhala proso, malo pred koncem pa vmešala še kokos ter med. Pekaček sem namastila (s kokosovim oljem) in vanj nadevala kuhano kokosovo proso. Pekla sem pri približno 200 stopinjah, recimo tam, okoli 20 minut. Ker je kaša že vnaprej kuhana, kokos in med pa sta povsem užitna tudi surova, čas peke ni tako zelo pomembne. Je bolj odvisen od okusa. Jaz sem počakala le toliko, da se je vrh tortice lepo obarval. Pečeno sladico sem čisto rahlo ohladila, nato pa potresla s kakavom v prahu ter malo kokosove moke.
RECEPT PRIPRAVILA: Katja - Cook, eat and smile
Komentarji (0)